Головна » Місто/район » Вишгородський район » Збір лідерів учнівського самоврядування Вишгородського району


Збір лідерів учнівського самоврядування Вишгородського району

6 листопада у Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» відбувся збір лідерів учнівського самоврядування Вишгородського району.

Ця подія мала на меті і організаційні, і навчальні завдання: тридцять представників від різних навчальних закладів району повинні були розробити структуру Вишгородської районної ради учнівського самоврядування і провести вибори, а для педагогів-організаторів та заступників директорів з виховної роботи проводився семінар-тренінг «Форми та методи роботи з учнівською молоддю засобами сценічного мистецтва».

На початку зібрання привітали начальник відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації Світлана Вікторівна Чамро і директор Центру творчості «Дивосвіт» Олена Іванівна Андріяш, побажавши усім плідної праці і творчих знахідок. А своїми творчими знахідками ділився на семінарі для педагогів-організаторів творчий колектив «Дивосвіту». На тренінгу, який проводила культорганізатор ЦТ «Дивосвіт» Катерина Караваєва, мова йшла про різні жанри сценічного мистецтва. Особливо актуальними для шкільної практики були і залишаються форми роботи інтерактивні, ігрові, художньо-публіцистичні. Тож у якості наочного посібника педагогам і учням було запропоновано перегляд саме художньо-публіцистичної програми «Час діяти!» у виконанні вихованців творчого об’єднання «Різні Люди» (керівник та режисер програми Олена Титаренко) спільно з танцівницями з хореографічної студії «Ліберті» (керівник Павло Лук’яненко), яка стала переможцем обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Молодь обирає здоров’я».

Організацію роботи групи лідерів на себе взяв клуб лідерів «Флагман», що діє у Центрі творчості «Дивосвіт»: спочатку – знайомство, ігрові завдання, які спрямовані на те, щоб представники різних шкіл району стали дійсно командою, а потім – офіційні моменти – вибори і планування роботи Вишгородської районної ради учнівського самоврядування.

За словами керівників клубу Олександра Андріяша та Катерини Котик, «зібрання пройшло в дружній атмосфері, відчувалося, що рівень відповідальності наших лідерів надзвичайно високий».
Розповідає Олександр Андріяш: «Спочатку всі лідери познайомились між собою, в цьому їм допомогла гра «Мене звати….», яка пройшла весело і активно. Вже з моменту знайомства можна було побачити креативність і заряд енергії, з яким приїхали всі представники шкіл».

Розповідає Катерина Котик: «Веселіше було далі, коли всі об’єднувалися в групи із 5, 6 учасників, знаходили у своєму колі спільну букву, потім створювали її з власних фігур, співали про неї. А у грі «Молекули» було ще веселіше, адже там потрібно було стати єдиним організмом та відірватись від землі в прямому розумінні слова».

Втім, ігри і розваги лише налаштували наших лідерів на дружнє спілкування, і коли мова пішла про справи серйозні, всі вмить налаштувалися на робочу хвилю і з не меншим ентузіазмом взялися розробляти структуру Вишгородської ради учнівського самоврядування. Тож було створено 10 комітетів з різних питань. Хто має очолити і спеціальні комітети, і районну раду вирішували шляхом обговорення і голосування.

Головою Вишгородської районної ради учнівського самоврядування була обрана Олександра Пождема, а її заступником – Дарина Кухаренко. Було також обрано голів та заступників кожного комітету.

Тож «портфелі» розібрано, нові проекти ініційовано і підтримано, команди сформовано, роботу розпочато… Рухаємося до відмітки «зроблено!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + eleven =