Головна » Місто/район » Поліський район » Відзначення Міжнародного дня миру


Відзначення Міжнародного дня миру

У навчальних закладах Поліського району з метою відзначення Міжнародного дня миру  у період з 19 вересня по 22 вересня  проходила Всеукраїнська  кампанія «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир». Метою заходу є  привернення уваги дітей та молоді до питань збереження миру задля забезпечення стійкого прогресу людства та дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги.

Найактивнішими були учні Радинського НВО І-ІІІ ступенів  та Залишанського НВО І-ІІ ступенів. У підготовці та проведенні  заходу у Радинському НВО були залучені учні 1-11 класів. Учні 1-3 класів виготовляли жовто-блакитних голубів, на яких писали побажання миру та злагоди. Всі учні з виготовлених голубів склали  жовто-блакитне полотно в знак миру, щастя та добра. Шестикласники  з побажанням миру Україні звернулися до Господа та щиро попрохали спокою державі, виготовляючи паперових янголочків. Найстарші учні 9-11 класів висловили надію, що Україна буде сильною та непереможною у  спортивних змаганнях. У 4-7 класах було проведено «Уроки миру та толерантності». Учні молодших класів писали листи привітання та підтримки внутрішньо переміщеним дітям та їх родинам, які проживають на даний час у мікрорайоні школи.

Заключним етапом акції  було створення  формації  у формі  голуба миру на подвірʼ ї школи  учнями 1-11 класів.

У Залишанському НВО І-ІІ ступенів учні 1-9 класів намалювали на підлозі шкільного коридору голуба миру, який огортає крильми Україну; наклеїли на папері бажання «Голуб МИРУ, прилети! Україну захисти!» та всі разом його промовили. На виховному заході, присвяченому Міжнародному дню миру, учні пригадали хронологію трагічних подій в Україні за 2014 рік, переглянули  презентацію «Війна очима дітей України». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв. Учні оформили загальношкільний колаж «Україна – єдина!», який містив  написи єдності та перемоги.

Координатор учнівського самоврядування
Поліського району Богдан В.В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − one =