Головна » - Загальні новини - » Екологічна акція «Free Planet»


Екологічна акція «Free Planet»

21 квітня 2021 року в онлайн студії КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбуласяобласна екологічна акція «Free Planet» за участі депутатів обласної ради дітей Київщини, лідерів  та координаторів органів учнівського самоврядування  територіальних громад Київської області.

У ході екологічного онлайн-заходу, приуроченого до Міжнародного дня Землі відбулася дискусія на тему сучасних екологічних проблем, вплив діяльності людини, що призвела до руйнівних та незворотних змін на планеті. Голова фракції екології та довкілля обласної ради дітей Київщини – Владислав Шманенко ознайомив з цікавими фактами про забруднення навколишнього середовища. Власне дослідження, що стало трендом життя всієї родини, щодо сортування сміття та зменшення його обсягу презентувала вихованка гуртка «Яскраві барви здоров’я» КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» –  Софія Пахомова. Учасники клубу старшокласників «Спалах» Миронівського центру дитячої та юнацької творчості розповіли про екологічний проєкт «Вартові довкілля» та закликали учнівську молодь доєднатися до нього.

Органи учнівського самоврядування реалізують багато екологічних проєктів та акцій. Не виключенням є участь у обласному екологічному проєкті «ДжерелоLIFE», який презентувала Інна Пахомова, завідувач еколого-натуралістичним відділом КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Лідери органів учнівського самоврядування територіальних громад Київської області у рамках проєкту обласної ради дітей Київщини «Leader travel UA» здійснили онлайн-подорож теренами України. А саме: Буцьким каньйоном, Олешківськими пісками, Мигійськими порогами,  таємничими островами України, побували на озері Синевир та рукотворних блакитних озерах, полюбувалися горою Джимерджи та Актовським каньйоном. Особливу увагу привернула віртуальна екскурсія  Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником «Місце, де природа може бути собою».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + 9 =